top of page

Praktische informatie

Welkom bij Villa la Pinède! Hier vind je alle tips en informatie om je verblijf makkelijker te maken. Loop je alsnog tegen zaken aan? Stuur dan een whatsapje naar ons, Kenny en Mieke, via +316 36 46 23 33. Wij helpen je graag!

En... mocht je foto's op insta plaatsen, vergeet ons niet te taggen @villalapinede

Sleutels en toegang

Je bent via de cijfercode van de sleutelbox binnengekomen. Leg deze sleutel na het openen van de deur direct weer terug in de sleutelbox. Deze sleutel heb je gedurende je verblijf niet meer nodig. Aan het haakje in de keuken hangt 1 sleutelbos met de sleutel voor de voordeur en tuindeuren.  Deze sleutelbos gebruik je om de villa af te sluiten en te openen gedurende je verblijf. 

2

WiFi

Netwerk: Livebox 95A8.

Wachtwoord: Ts5nfRfR9CH7SJ23Jt 

3

Afval

Het afval wordt in 3 categorieën gescheiden en verzameld. 

1. Glas breng je naar één van de publieke glascontainers in Neffiès, op de weg naar het centrum of in Roujan, in de buurt van de eerste rotonde die je tegenkomt. 

2. Recyclebare materialen. Wél toegestaan: schone plastic flessen, papier, karton en blik. Níet toegestaan: glas, etensresten, verpakkingen van gekoelde producten en drankkarton. Deze recyclebare materialen mogen in de container met gele deksel die bij de poort staat. Let op: een vuilniszak is hierbij niet nodig, dit afval mag los in de container. 

3. Restafval. Restafval verzamel je in de afvalemmer onder het aanrecht. Deze afvalzakken restafval mogen in de container met groene deksel die bij de poort staat. 

Ophaaldagen containers:

Gele container (recyclebaar afval): vrijdag vroeg in de ochtend

Groene container (restafval): woensdag en zaterdag vroeg in de ochtend

Verzoek: zet de container de avond vóór de ophaaldag halverwege de weg (Chemin de Moussallou). Je ziet daar meerdere containers staan dus dit kan niet mis!  Zorg er in elk geval voor dat je de avond voor vertrek beide containers daar neerzet. Zo hebben de volgende gasten ook weer een lege container. 

Mochten de containers bij aankomst niet bij de poort staan, kun je deze dus halverwege de weg vinden. Het betreft de containers met huisnummer 14. 

4

Airconditioning

Iedere ruimte is voorzien van een AC unit. Deze units zijn makkelijk in gebruiken. Zet deze on/off met de afstandsbediening en gebruik up/down voor het instellen van de gewenste temperatuur. Sluit tijdens het gebruik van de AC ramen en deuren. Schakel bij het verlaten van de villa de AC altijd uit. 

5

BBQ

Je mag gebruik maken van de BBQ. Volg deze instructies bij gebruik:

1. Draai de knop van de bbq naar het onsteking symbool.

2. Draai de grijze hendel op de gasfles naar 12 uur. 

3. Druk op de rode ontstekingsknop op de gasfles. 

4. Na gebruik, draai de grijze hendel op de gasfles terug naar 3 uur. 

Gasfles leeg? Er is eventueel een extra gastank aanwezig in het houten schuurtje. Dit schuurtje is toegankelijk via cijfercode 2010. Om deze tank te vervangen, draai de grijze hendel op de gasfles naar 3 uur. Haal het ventiel van de lege gasfles. Verwijder het zwarte dopje van de nieuwe gasfles en zet het ventiel op de de nieuwe fles. 

6

Zwembad

Eenmaal per week komt er iemand langs voor het zwembadonderhoud. Hiervoor hoef je uiteraard niet aanwezig te zijn bij de villa. 

Er is, in lijn met de Franse wetgeving, een zwembadalarm aanwezig in het houten schuurtje. Dit schuurtje is toegankelijk via cijfercode 2010. Installeer dit alarm alsjeblieft indien kleine kinderen onderdeel zijn van het gezelschap. Dit alarm gaat af zodra er een trilling op het water ontstaat. De code voor het uitschakelen van het alarm is 1234. Dit alarm vervangt uiteraard niet de noodzaak om continu alert te zijn wanneer kinderen aanwezig zijn in de tuin of bij het zwembad. 

We verzoeken je iedere avond het zwembadzeil over het zwembad heen te trekken. Dit voor het behoud van een prettige temperatuur en hygiëne. 

7

Overige 

Een tafeltennistafel is beschikbaar voor gebruik. Deze staat buiten tegen de achterkant van de villa. Na gebruik, klap de tafel in om weersinvloeden zoveel mogelijk te beperken. 

In het houten schuurtje zijn kussens voor de ligstoelen, opblaasartikelen, een extra gasfles, strandstoeltjes en het zwembadalarm te vinden. Je mag hier gebruik van maken. De code van het cijferslot is 2010. 

De wasmaschine is beschikbaar voor onze gasten. Voor wasmiddel dien je zelf te zorgen. 

Indien je de rolluiken naar beneden laat, zorg ervoor dat er geen voorwerpen onder de rolluiken staan zoals stoelen, potten, etc. 

8

Checklist voor vertrek

Hieronder een handige checklist die helpt bij het netjes achterlaten van Villa la Pinède: 

1. Verlaat uiterlijk om 10:00 de villa zodat we nog voldoende tijd hebben om de villa in orde te maken voor de volgende gasten 

2. Breng het lege glaswerk naar de glasbak en zorg ervoor dat beide afvalcontainers aan de weg staan (bij de container verzamelplek). 

3. Laat de BBQ (grill) schoon achter. Trek de hoes over de BBQ en zet deze vast met de stieken i.v.m. mogelijk hevige wind.

4. Leeg de koelkast en de vriezer. 

5. Zorg ervoor dat er geen vuile vaat meer op het aanrecht staat. Zet gerust de vaatwasser nog 1 keer aan voordat je de deur achter je dicht trekt. 

6. Laat alle ruimtes bezemschoon achter. 

7. Schakel alle AC uit en laat de rolluiken naar beneden. 

8. Sluit het groene schuurtje af. Zorg ervoor dat de kussens van de ligbedden in het schuurtje liggen. 

9. Sluit de schuifdeur en tuindeuren in de villa aan de binnenkant. Hang de sleutelbos terug aan de haakjes in de keuken. 

10. Je scoort pluspunten als je het beddengoed even afhaalt en op een grote hoop gooit. Hetzelfde geldt voor de handdoeken. Eventuele natte handdoeken mag je uithangen. 

11. Controleer nog even voor de zekerheid of je de sleutel hebt achtergelaten in de sleutelbox en trek de voordeur achter je dicht in het slot.

 

Bedankt voor je verblijf bij ons, een goede reis en tot ziens!! 

bottom of page